sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Keppihevostelu talvella.

 Monilla tuntuu hiipuvan tämä harrastus aina sitä mukaa, kun syksyllä illat pimenevät. Talven pimein aika vietetään talviunilla ja kun vihdoinkin koulun jälkeen on taas kunnolla valoisaa ja lämpimämpää, aletaan heräillä. Monella keppihevosharrastus on huipussaan kesällä. Talvella saatetaan ehkä tehdä keppihevosia ja niille uusia varusteita silloin tällöin. Joskus uskaltaa ulos pakkaseen kuvaamaan uusinta heppaa.

Mey sai ainakin uuden riimun!
 Miten sitä sitten haluaisi jatkaa talvellakin. Mutta eihän siellä ulkona nyt voi ratsastaa. On liukasta, liikaa lunta, kylmä... Esteetkin on jossain kinosten alla ja maastopolku tukossa. Ja koulun jälkeen on pimeää! On niin kiva valittaa, eikös? ;)


 Itse tykkään ratsastaa myös talvella. Ei ole hyttysiä, eikä paarmoja, eikä liian kuuma. Liika lumi ei ole ongelma, sillä lumessa rämpiminen on ihan kunnon treeniä. Vaikka mitään isoja esteitä ei voikkaan mennä, on hyvä mennä välillä pienempiäkin, ja vähän eri laisia tehtäviä. Koulukenttä on lumen alla, mutta sunnuntaina me käytiin siellä siskojen kanssa leikkimässä ponileikkejä, kuten 'luminen poni vilahti, yy, kaa, koo' tai hippaaa. Mitä nyt keksittiinkin mennä poneilla. Kylätie on aurattu, joten illalla me ollaan välillä käyty maastossa. Lumi valaisee juuri sen verran, että näkee, missä tie kulkee.


 Joku kerta varmaan kokeillaan laittaa poni potkukelkan eteen. Kun kärryjä ajamiseen ei kuitenkaan ole. Myös hiihtoratsastusta ja pulkan vetämistä voisi kokeilla. Ponileikit oli tosi kivoja, niitä mennään kyllä uudestaan. Talvella ei ehkä voi mennä niitä samoja juttuja, kuin kesällä, mutta jutain muuta kyllä voi!


 Minulle itselleni koulu ja muut harrastukset on ehkä suurin ongelma. Koulussa on tietenkin välillä kokeita ja läksyjä. Musiikkiharrastuskaan ei jää yhteen tuntiin viikossa ja tallilla käyn myös useampana iltana viikossa. Missäs välissä sitä sitten ehtii ratsastaa? Kyllä sitä aikaa on, jos vaan miettii :) Meillä on koiria, jotka pitää käyttää aina koulun jälkeen ja illalla lenkillä. Mukaan mahtuu kivasti myös keppari, jos ulkoiluttajia on useampi. Pimeälläkin pystyy kyllä ratsastamaan, kun lumi valaisee.


 Mielestäni on ihan ok pitää välillä taukoa, se tekee ihan hyvääkin, mutta liian pitkä tauko voi olla pahasta. Mutta postauksen pointtihan ei ollut pakottaa ketään ulos, vaan enemmänkin innostaa, jos ideat on yhtä vähissä kuin liukkaat kohdat kentällä :) Ja harjoitella mielipidepostauksen kirjoittamista, joista tämä ensimmäinen ainakin ontuu, ja pahasti. Mutte ehkä minäkin vielä opin :D


 Kuvat postauksen seassa on torstailta, kun oli tosi upea ilma. Talvella on helpompi löytää kuvauspaikkoja, kun hepan voi tökätä mihin kohtaa lumeen vaan, ja se pysyy pystyssä!

 Joku on varmaan ihmetellyt, miksei Veelasta ole kuulunut hetkeen mitään. Veela on ollut nyt koko tammikuun tyhjänä, kun siinä oli muutama reikä. Perjantai aamuna sain sen viimein paikattua ja täytettyä, niin nyt pääsi sekin poni takas talliin :)


6 kommenttia:

  1. Mäkin ratsastan ulkona talvellakin. Mun mielestä se on just ihanaa kun esim. sataa lunta ja voi vain päästä talven tuntumaan ja vielepä keppareitten kanssa!!! Kokeilkaa muutkin ees kerran ratsastaa siinä lumisateessa ja paksussa hangessa, se on ihanaa.

    VastaaPoista
  2. Talvella on kiva ratsastaa

    VastaaPoista
  3. Itsellä on toisin päin että minä aktiivisoidun keppareiden kanssa juuri talvella. :)

    VastaaPoista