sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kaverikuvia

No, toteutin sitten sen suunnitelman, eli lainasin isin kameraa. Sillä oli kyllä kiva kuvata, ois itselläkin yhtä hyvä... Käytin kamerassa valovoimaista linssiä, jossa aukko oli isoimmillaan muistaakseni f1/8 eli tosi iso, ja olin siis sen kanssa vähän hukassa. En yhtään osannut arvoida, mikä aukko olisi hyvä, kun omassa kamerassa käytän kittilinssiä ja laitan aukon on aina isoimmilleen, eikä se silti tahdo riittää. Siitä siis johtuu, että osassa kuvista ponien kaulat on vähän liian sumeita. Ehkä ensi kerralla osaan sitten paremmin. Joo, en tiedä, kiinnostaako teitä nää miun kamerahöpötykset, mutta olen vaan itse niistä niin kiinnostunut ja innoissani :D

Rjóma ja Snugga



  Kokeilin muuten tehdä pitkästä aikaa kaksipalaisen ponin. Edellisestä on jo ainakin neljä vuotta, ja sillekin tein lopulta keskikappaleen, kun näytti niin kamalalta. Ei tästäkään kovin kummoinen tullut, turpa muistuttaa lähinnä collie-koiran naamaa. Tein ponin muuten valmiiksi, mutta harjaa en jaksanut tehdä. Tämän oli tarkoitus muutenkin olla koekappale, joten en viitsinyt tuhlata harjalankaa epäonnistuneeseen poniin. Ensi kerralla varmaan onnistun paremmin, kun tiedän, mistä kohdista pitäisi tulla paksumia ja mistä ohuempia.

Lisäksi kokeilin ommella ponin ompelukoneella. Ommel oli kyllä kestävämpää ja siistimpää, mutta samalla kyllä tuli hyvin mieleen, miksi olen viimeiset kolme vuotta ommellut mielummin käsin. Kangas meni helposti ryttyyn ja liukui pois paikoltaan nuppineuloista huolimatta, saumavarat olivat hankalat eikä ompelukone ei meinannut mahtua pöydälle.



Koko konkkaronkka; Mökkur, Rjóma, Snugga ja Napsu





1 kommentti: